Рискът е толкова малък, че си заслужава да завършим имунизацията.

...
Рискът е толкова малък, че си заслужава да завършим имунизацията.
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Предложих мерките срещу COVID да продължат до края на май

Рискът е толкоз дребен, че си заслужава да приключим имунизацията. Ако не е приключена имунизацията, то няма да имате документ със мощ, а документ няма да бъде публикуван. Това съобщи пред Българска национална телевизия основният здравен държавен контрольор и представител на Националния действен щаб за битка с ковид доцент Ангел Кунчев.

"1000 пъти по-голям е шансът да имате провали от ковид спрямо имунизацията. Рисковата група е в хиляди пъти по-застрашена от боледуването, в сравнение с от имунизацията ", сподели още той.

"Рискът при "АстраЗенека " е за дами под 30 година, тежки пушачки, на контрацептиви и с наднормено тегло. Това са няколко случая на милиони ", добави доцент Кунчев.

"Половината от доставените РНК дози се пазят за втора доза, другите се разпределят в 30 области на страната ", разяснява основният здравен държавен контрольор.

"Краят на април, началото на май ще кажем какво ще стане с втората доза на "АстраЗенека ", до тогава хората да изчакат ", безапелационен бе представителят на НОЩ.

"Да, пречупихме линията и стартира лек спад. Ако данните понижат, няма да има удължение на карантината. Притеснен съм, че няма да има отговорно държавно управление и Министерски съвет. Ваксинацията ще продължи и без държавно управление, само че удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура зависи от Министерски съвет ", разкри доцент Кунчев.

"Предложил съм ограниченията да продължат до края на май ", съобщи основният здравен държавен контрольор.

"Рано е да се успокояваме по отношение на ковид. Не доставките на ваксини, а достигането на високия % на имунизация ще е проблем ", приключи доцент Ангел Кунчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР