Риск за националната ни сигурност има, но няма пряка заплаха.

...
Риск за националната ни сигурност има, но няма пряка заплаха.
Коментари Харесай

Министърът на отбраната Димитър Стоянов: Има риск за националната ни сигурност

Риск за националната ни сигурност има, само че няма директна опасност. България е член на НАТО и той подсигурява националната ни сигурност. Това увери министърът на защитата Димитър Стоянов пред публицисти в Министерския съвет, откакто по-рано стана ясно, че президентът на Русия Владимир Путин е оповестил частична готовност.

По отношение на това какво тъкмо значи, че има риск за националната ни сигурност, Стоянов изясни: „ Всеки един спор, който е замразен или е парещ като този в Украйна, е риск за националната ни сигурност “.

„ Това, което е обсъждано във връзка с провежданата готовност в Русия, е, естествено, че води до ожесточаване на спора и е мъчно да бъде предсказан краят му “, сподели Стоянов. На този стадий няма потребност и да се уголемява бойната група на алианса, която се намира на територията на страната.

350 медицински комплекта филантропична помощ ще отпусне България за Украйна, е решил през днешния ден кабинетът. Те би трябвало да стигнат за към 35 хиляди души, изясни военният министър.

Освен това Министерският съвет е приел и стратегия за предпочитани капиталови разноски на Министерството на защитата. В нея влизат 13 плана, като те покриват единствено една част от нужните качества. При прегледа на защитата напред през 2019-2020 са дефинирани 188 качества, които би трябвало да има българската войска. Ние сме подчертали единствено върху 13 от тях. Сумата, която ги покрива, е 6,6 милиарда, сподели още Стоянов. Сред тези планове са, както този за придобиването на втори осем изтребителя Ф-16, по този начин и този за придобиването на бойни машини и 3D радари.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР