Риши Сунак ще бе следващият британски министър-председател, след като всички

...
Риши Сунак ще бе следващият британски министър-председател, след като всички
Коментари Харесай

Риши Сунак е новият премиер на Великобритания

Риши Сунак ще бе идващият английски министър-председател, откакто всички други претенденти се отхвърлиха от конкуренцията за водач на Консервативната партия. Сега някогашният канцлер на страната ще задачата да преведе надълбоко разграничената нация през икономическия спад, който ще направи милиони хора по-бедни, написа Reuters.

Сунак, един от най-богатите политици в Уестминстър, ще бъде помолен да сформира държавно управление от крал Чарлз III, заменяйки Лиз Тръс – напускащия водач, който устоя единствено 44 дни на поста.

Финансовият министър от времето на Борис Джонсън победи Пени Мордаунт, която не съумя да получи задоволително поддръжка от депутатите, с цел да доближи до гласоподаване от членовете на партията, до момента в който самият Джонсън се отдръпна късно нощес, заявявайки, че към този момент не може да сплоти партията.

Това решение е историческо и демонстрира още един път разнообразието и гения на нашата партия. Риши има цялостната ми поддръжка “, сподели Мордаунт в изказване, откакто се отдръпна от конкуренцията единствено минути преди да бъде разгласен спечелилият.

Паундът и цените на английските държавни облигации скочиха за малко след новината за отдръпването на Мордаунт, само че скоро се върнаха на предходните си равнища.

Сунак става третият министър-председател на Англия за по-малко от два месеца, претрупан със задачата да възвърне стабилността на страната, разтърсена от години на политически и стопански разтърсвания.

Мултимилионерът, някогашен началник на хедж фонд, се чака да предприеме дълбоки съкращения на разноските, с цел да се опита да възвърне фискалната известност на Англия, тъкмо когато страната се плъзга към криза, повлечена от възходящите разноски за сила и храна.

Англия е в положение на перманентна рецесия, откогато гласоподава през 2016 година да напусне Европейския съюз, отприщвайки борба в Уестминстър за бъдещето на страната, която остава нерешена и до през днешния ден.

Сунак притегли националното внимание, когато на 39 години стана министър на финансите при Джонсън тъкмо когато пандемията от COVID-19 удари Англия, разработвайки сполучливата скица за поддръжка.

Бившият анализатор на Goldman Sachs ще бъде първият министър-председател на Обединеното кралство от индийски генезис. Семейството му емигрира във Англия през 60-те години на предишния век – интервал, когато доста хора от някогашните колонии на Англия се реалокират в страната, с цел да ѝ оказват помощ да се възвърне след Втората международна война.

След като приключва Оксфордския университет, той отива в Станфордския университет, където среща брачната половинка си Акшата Мърти, чийто татко е индийският милиардер Н. Р. Нараяна Мърти, създател на аутсорсинг колоса Infosys Ltd.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР