Риши Сунак, един от тримата останали кандидати в надпреварата за

...
Риши Сунак, един от тримата останали кандидати в надпреварата за
Коментари Харесай

Риши Сунак обеща Великобритания да постигне енергийна независимост до 2045 година

Риши Сунак, един от тримата останали претенденти в конкуренцията за нов водач на английската Консервативна партия, съобщи през днешния ден, че желае страната да реализира " енергийна самостоятелност " до 2045 година, съобщи Ройтерс.

Той сподели това в реакция на шока за предлагането, породен от съветската инвазия в Украйна.

" Никога не е било по-важно за нашата страна да реализира енергийна самостоятелност, да не сме повече подвластни от неустойчивостта на международните енергийни доставки ", сподели Сунак в изказване. Той изясни, че тази цел ще бъде записана в закон и преследването ѝ ще се реализира под надзора на нов държавен отдел, който ще бъде фокусиран само върху енергийния бранш.

Бившият английски министър на финансите, чиято оставка способства за надигането на вълната от неодобрение в редиците на консерваторите против Борис Джонсън, принудила премиера да разгласи, че се отдръпва, получи най-вече гласове на първите четири тура от конкуренцията за нов водач на партията. Петият тур от гласуването, в което вземат участие депутатите консерватори в Камарата на общините, е през днешния ден.

След него ще останат единствено двама кандидати. Новият водач на консерваторите ще бъде определен всред тях от всички към 200 хиляди членове на партията, които ще гласоподават по пощата. Той на процедура сигурно ще наследи Борис Джонсън и като министър председател на Англия, защото консерваторите имат безусловно болшинство в Камарата на общините.

Името на новия водач на партията ще бъде оповестено на 5 септември.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР