риптовалутите несъмнено се превърнаха в голям бизнес, макар и не

...
риптовалутите несъмнено се превърнаха в голям бизнес, макар и не
Коментари Харесай

"Копането" на Bitcoin използва енергия за 7 атомни централи

риптовалутите безспорно се трансфораха в огромен бизнес, въпреки и не тъкмо в сферата, в която в началото бяха замислени. Въпреки че не се употребяват като всеобщо средство за разплащане, виртуалните валути са средство за облага на доста хора. Най-лесният метод е посредством търгуването им за действителни пари, само че това носи огромен риск от съществени загуби.

Вторият метод е посредством директното генериране на криптовалутата. И това обаче е много мъчно и скъпо занятие. Нужни са все по-сериозни компютърни запаси, които надлежно изискват и доста сила.



Според разбор на Центъра за различни финанси на Кеймбридж, представен от Engadget, международната промишленост на "копаене " на Bitcoin употребява 7.46GW сила. Това е равно на 63,32 тераватчаса. Това е приблизителният потенциал на седем нуклеарни електроцентрали.

Криптоминьорите ллащат приблизително по 3 и 5 цента за киловатчас. Към март т.г. е нужно да се заплати електричество на стойност 7500 $ за генерирането единствено на един Bitcoin. Когато цената на криптовалутата е висока, това остава и много облага, само че когато е по-ниска, "копаенето " на Bitcoin може даже да е на загуба.

Затова има много опити за обири на сила, с което облагите стават още по-големи. Алтернативата е и търсене тук-там с по-студен климат и по-евтина сила. Така разноските също понижават, като някои страни употребяват местоположението си, с цел да притеглят миньорите като задгранични вложения.



Използването на различна, евтина сила се предлага и от еколозите. В противоположен случай Bitcoin спомага за генерирането и на съществено количество нездравословни излъчвания. Допълнителни калкулации демонстрират, че в случай че цялото "копаене " на Bitcoin премине единствено на слънчева сила, ще са нужни 21,8 млн. слънчеви панела към този миг, като броят им ще би трябвало да се усилва непрекъснато.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР