РИОСВ-Смолян започва проверки на състоянието на естествените находища на мурсалски

...
РИОСВ-Смолян започва проверки на състоянието на естествените находища на мурсалски
Коментари Харесай

Започват проверки за брането на мурсалски чай в Смолянско

РИОСВ-Смолян стартира инспекции на положението на естествените залежи на мурсалски чай в региона, осведомят от екоинспекцията. Ще се ревизира дали се съблюдава възбраната за бране на мурсалски чай от естествените залежи. Предвидените наказания за нарушителите са от 100 до 3000 лева Забраната не се отнася за плантациите с обработен чай.

Натурални залежи с ароматната билка има край селата Триград и Мугла. През тази година брането на мурсалски чай от естествените плантации е неразрешено даже за персонална приложимост. Със възбраната се цели да се усъвършенства положението на естествените залежи, които постоянно са обект на вандалско бране.

Култивирани насаждения от билката се отглеждат от фермери в Триград.

Продажбата на обработен чай ще се позволява единствено след издаване на документ от общинската администрация, на чиято територия се намират плантациите.
От Регионална инспекция за опазване на околната среда са уведомили Регионалната дирекция по горите, горските и ловните стопанства също да управляват за случаи на неразрешено бране от естествените залежи на чая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР