РИОСВ-Бургас реагира по повод сигнали за незаконно строителство на плаж

...
РИОСВ-Бургас реагира по повод сигнали за незаконно строителство на плаж
Коментари Харесай

РИОСВ-Бургас отряза зелените за „Иракли“: Съдът се произнесе, няма законово основание за спиране на строителството

РИОСВ-Бургас реагира във връзка сигнали за нелегално строителство на плаж „ Иракли “. В началото на новия летен сезон зелени организации се активизираха още веднъж за положението на обособени плажни линии. От мнението на екоинспекцията обаче излиза наяве, че дейностите в региона на Иракли са законни.

Обектите, които са представени в изявленията, граничат с морски плаж „ Вая “ в землището на с. Емона, община Несебър. Мястото е известно като „ Плаж Иракли “, само че в реалност плажът „ Иракли “ се намира на юг от плаж „ Вая “.

Строителството визира частни парцели в местността “Кладери” в землище на село Емона, които са били заети в предишното от пионерски лагер. За капиталовото предложение „ Ваканционен комплекс “ в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас е извършена процедура по оценка влияние върху околната среда (ОВОС) и има издадено позитивно Решение № БС-10-6/11.08.2011 година Обектите са част от съгласуваното капиталово предложение и съставляват еднофамилни къщи с басейн, ограда и озеленяване.

През 2013 година, шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас, наложи насилствена административна мярка за прекъсване на строителството за отклоняване в строителните параметри, като издаде заповед № РД-3/21.01.2013 година Заповедта беше обжалвана в Административен съд в Бургас и анулирана. С Решение № 13356/7.11.2014 година, Върховният административен съд се произнесе в интерес на вложителя.

След произнасянето на съда, РИОСВ-Бургас няма правно или законово съображение за прекъсване на строителството, оповестяват от екоинспекцията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР