РИОСВ – Пазарджик, Басейнова дирекция Източнобеломорски район“ - Пловдив (БДИБР)

...
РИОСВ – Пазарджик, Басейнова дирекция Източнобеломорски район“ - Пловдив (БДИБР)
Коментари Харесай

Завод отново замърси Марица, "Каучук" изпусна нефтопродукти в реката

РИОСВ – Пазарджик, Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ - Пловдив (БДИБР) и Регионална лаборатория – Пазарджик към Изпълнителна агенция по околна среда ревизират замърсяване на река Марица с нефтопродукти.

Контролните органи на Министерство на околната среда и водите откриха случайно изпускане на нефтопродукти от цех „ Каучук “ АД в отпадъчните води на предприятието. Директорът неотложно е спрял индустриалния развой, с което е прекратено следващо замърсяване.

Установена е индустриална повреда в завод „ Транспортна лента ” от спукана тръба на хидравлична преса и е прекратена активността му.

Взети са проби от реките Пишманка и Марица за нефтопродукти и полициклични ароматни въглеводороди.

Установен е филм от нефтопродукти по течението и на двете реки, както и при мостовете на Марица при село Огняново и Стамболийски.

Втори екип от специалисти от Регионална лаборатория - Пловдив прави мониторинг на Марица в сектора от Пловдив до Стамболийски за определяне разпространяването на замърсяването с нефтопродукти.

След привършване на инспекциите БДИБР ще разгласява спомагателна информация за резултатите.

„ Каучук “ АД документално уведоми РИОСВ-Пазарджик за аргументите и подхванатите дейности. Преди обновяване на индустриалния развой Регионална инспекция за опазване на околната среда ще извърши контролно пробонабиране от отпадъчните  води на предприятието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР