Рим предлага кризисен комитет към ЕК за мигрантите Италианският министър-председател

...
Рим предлага кризисен комитет към ЕК за мигрантите Италианският министър-председател
Коментари Харесай

Рим предлага кризисен комитет към ЕК за мигрантите
Италианск

Рим предлага спешен комитет към Европейска комисия за мигрантите
Италианският министър-председател Джузепе Конте предложи да се сътвори спешен комитет на Европейския съюз за разрешаването на миграционния проблем.

Той е изпратил писмо със съответното предложение до ръководителите на Европейската комисия и на Съвета на Европа Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск.

Работна група под егидата на Европейска комисия би могла да поеме посредническа роля сред държавните управления на страните-членки на Европейски Съюз по въпросите за разпределянето на мигрантите, идващи в Европа през южните европейски граници.

„ Задачата за разпределението на мигрантите ще се взема решение не по време на директни телефонни диалози сред държавните глави, а от специфичен орган, работещ към Европейски Съюз. Той ще извършва ролята на медиатор сред държавните управления “, посочи Конте.

Рим към този момент забрани акостирането на кораби на Неправителствени организации с мигранти в пристанищата на страната. Няколко кораба към този момент бяха принудени да се насочат в други страни – Испания и Малта. Сега италианското държавно управление желае и избавените мигранти да не бъдат изпращани единствено на Апенините. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР