Рим не иска да бъде домакин на схваткатаОпасенията се, че

...
Рим не иска да бъде домакин на схваткатаОпасенията се, че
Коментари Харесай

Мъск срещу Зукърбърг: мисията невъзможна?

Рим не желае да бъде хазаин на битката
Опасенията се, че богаташите ще трансфорат Италия в “Лунапарк ”

Пращат ги в Помпей, Верона или Остия

Разтръбената от Илон Мъск епична борба с Марк Зукърбърг на фона на Древния Рим се оказа в случай че не невъзможна, то много сложна задача.

Според мераците на притежателя на “Тесла ” премерването на силите сред мултимилиардерите трябваше да се реализира на фона на Древния Рим. Но властниците в днешния Рим общително му отхвърлиха и предложиха хазаин на събитието да бъдат Помпей, Верона или античното пристанище Остия. Тоест не Колизеумът, Римският Форум или стадионът за надбягвания с колесници “Чирко Масимо ”, както му се искаше на Мъск.

Огънят на несигурността подкладе и шефът на “Мета ” Марк Зукърбърг, който разгласи в събота пред американски медии, че изобщо не е несъмнено дали ще се бие с Мъск и работата щяла да стане, единствено в случай че той реши. За похлупак Париж се натисна също да бъде хазаин на стълкновението на доларовите титани, като управниците във френската столица им пратиха хабер, че тя била идеалното място за техния пердах.

А в петък международните осведомителни организации разнесоха уместно хвалбите на Илон Мъск, че той към този момент бил договорил “събитието на годината ” в дълъг диалог с премиерката на Италия и негова другарка Джорджа Мелони. Тя се била съгласила незабавно Рим да бъде хазаин, защото възможният дуел би трябвало да е с благотворителна цел и най-малко половината пари от телевизионни права щели да потекат към Италия - предоставени на две огромни детски лечебни заведения. Другата част щели да отидат за подкрепяне на американски ветерани от войните.

Уточнили били даже и датата - 26-ти август, и Джорджа Мелони била посъветвала Мъск да се обади на нейния министър на културата Дженаро Санджулиано, с който да провеждат нещата. Но точно той отказал като декор на “ММА ”-срещата да бъде “Древния Рим ”, т.е. столицата на Империята и предложил нейните други известни огромни градове - Помпей, Верона или Остия.

По-конкретно пред камерите и микрофоните на италианските малките екрани Санджулиано сподели: “Имах дълъг другарски диалог с Илон Мъск във връзка на огромното историческо събитие. Но то няма да се състои в Рим. Независимо от обстоятелството, че ще има голямо подаяние за две значими италиански педиатрични здравни заведения за възстановяване на тяхната конструкция и научните проучвания там. ” 

Интересен е отговорът на въпроса какво накара италианското държавно управление да откаже Рим на Илон Мъск? Ами в случай че се има вяра на най-авторитетните италински вестници “Кориере каузи сера ” и “Република ”, незабавно откакто хвалбите на великия откривател обиколиха в петък планетата, министърът на културата на Италия бил залят от митинги и молби на видни писатели, артисти, художници, публицисти, историци и архитекти. Като посланието на интелектуалците до Санджулиано било едно и също: “Не позволявай никога Рим да бъде трансфорат в “Лунапарк ” за облекчаване на прищевките на двама мултимилиардери! ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР