РИМ (АП) — Папа Франциск призова в понеделник за всеобща

...
РИМ (АП) — Папа Франциск призова в понеделник за всеобща
Коментари Харесай

Папата призовава за всеобща забрана на сурогатното майчинство в глобален списък със заплахи за мира и човешкото достойнство

РИМ (АП) — Папа Франциск прикани в понеделник за всеобща възбрана на „ презраната “ процедура на сурогатното майчинство, защото той включи „ комерсиализация “ на бременността в годишна тирада, в която се изброяват заканите за световния мир и човешкото достолепие.

В послание за външната политика до посланици, упълномощени към Светия трон, Франциск изрази страдание, че 2024 година е изгряла в миг от историята през чийто мир е „ все по-застрашен, отслабен и частично загубен “. Франциск даде дълъг лист на заболяванията, които засягат човечеството, и възходящото нарушение на интернационалното филантропично право, което ги разрешава.

Но Франциск изброи и по-малки проблеми, които съгласно него са закани за мира и човешкото достолепие, в това число сурогатното майчинство. Франциск сподели, че животът на нероденото дете би трябвало да бъде предпазен, а не „ потискан или превръщан в обект на трафик “.

„ Смятам за отвратителна практиката на по този начин нареченото сурогатно майчинство, което предста...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР