Рилският манастир ще бъде единственият обект от област Кюстендил, който

...
Рилският манастир ще бъде единственият обект от област Кюстендил, който
Коментари Харесай

Рилският манастир ще е единственият местен обект за чужди делегации през председателството

Рилският манастир ще бъде единственият обект от област Кюстендил, който ще се посещава от задгранични делегации по време на европредседателството.
Това Емил Гущеров, ръководител на Общински съвет – Дупница.
„ Основният проблем е, че дотацията, която постоянно е била 600 000 лв. за Рилския манастир, по време на служебното държавно управление бе понижена на 200 000 лв.. Този въпрос съм го сложил пред бюджетната комисия и съм срещнал и народния представител Ивайло Константинов, тъй че работим по този въпрос “, добави Гущеров.
Той разяснява срещата му с Адрианополския свещеник Евлогий - свещеник на Рилския манатир и сподели, че тя не е била загадка, както е била избрана от някои медии. „ Аз го поканих, откогато съм встъпил като ръководител на Общински съвет – Дупница, да заповяда на една среща, в която да се забележим и да обсъдим какви проблеми има. Ние постоянно сме съдействали на Рилската света обител. Тъй като в някои медии бе обявено, че надали не е загадка среща, тук желая да кажа, че не беше такава и тя се състоя в наличието на доста хора в Общински съвет - Дупница “, обясни Гущеров, представен от Фокус.
Той сподели още, че са дискутирали и въпроса с парцел на Рилската света обител, който се намира в Дупница. „ Частна компания, която има тежка техника, непрекъснато предизвиква вреди на имуществото на Рилския манастир. Това са двете съществени тематики, които дискутирахме и не е имало нищо скрито по време на тази среща “, сподели Гущеров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР