Рилски спортист завършва годината без загуба в Националната баскетболна лига

...
Рилски спортист завършва годината без загуба в Националната баскетболна лига
Коментари Харесай

Рилски спортист завърши годината без загуба в НБЛ след успех над шампиона Балкан

Рилски състезател приключва годината без загуба в Националната баскетболна лига от началото на сезона. Тимът завоюва безапелационно дербито против втория във краткотрайното класиране Балкан, побеждавайки го на негов терен в „ Арена Ботевград “ с 83:68, откакто водеше съвсем през целия мач.

Водени от стартиралия мощно Димаджио Уигинс, Рилски състезател стартира да натрупа разлика и поведе с 12:4, като за повече от шест минути само Христо Захариев бе съумял да се разпише за домакините. Балкан направи 7 неточности единствено в тази част и след края й противникът водеше с 23:15.

Още при започване на втория интервал разликата стана 13 точки. Домакините усъвършенстваха доста стрелбата си в подкошието, съвсем не правеха неточности и на два пъти намаляваха пасива си единствено на 6. В същото време и Рилски показва добра успеваемост и още веднъж излезе напред в резултата с двуцифрена преднина. На почивката двата тима се отдръпнаха при резултат 48:38 за гостите.

Тимът от Самоков стартира второто полувреме с 9 безответни точки и се откъсна с 57:38 като повече от пет минути баскетболистите на Петър Златанович не успяваха да се разпишат. Проблемите за тях се задълбочиха и от четирите нарушавания на водещия им изпълнител досега Калвин Годфри, който трябваше да седне наложително на пейката. Домакините продължаваха да вършат пропуск след пропуск от тройката и въпреки, резултатността на Рилски състезател също да падна, преди заключителната четвърт преднината му бе солидна – 66:47.

„ Зелените “ понижиха за 63:76 при оставащи тъкмо пет минути, само че тимът на Людмил Хаджисотиров не разреши на съперника си да заплаши по-сериозно преднината му и завоюва безапелационно.

Димаджио Уигинс и Йордан Минчев вкараха по 15 точки за спечелилите.

За Балкан с 14 приключи Калвин Годфри, 12 добави Христо Захариев.

Победата бе 12-а за Рилски състезател, който в идващия кръг приема Черноморец. Балкан, който бе в серия от осем следващи триумфа, към този момент е с 8-3 и ще посрещне ЦСКА.

Рилски състезател има 24 точки и е водач в класирането на НБЛ, следван от Левски с 20, Спартак Плевен, Балкан и ЦСКА са с по 19.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР