Рилски спортист се класира за финала в НБЛ, след като

...
Рилски спортист се класира за финала в НБЛ, след като
Коментари Харесай

Любомир Минчев: Сезонът за Спартак Плевен не може да се счита за провал

Рилски състезател се класира за финала в НБЛ, откакто победи Спартак Плевен след 84:52 в петия съдбоносен мач от полуфиналния плейоф, който се изигра в “Арена Самоков ”.

Наставникът на плевенчани Любомир Минчев съобщи, че всички играчи би трябвало да могат да играят напрегнат.

" Напрежението няма значение. И играчи, и треньори сме постоянно напрегнат ", изясни експертът.

“Загубихме този мач още през цялото време. Нашата игра не беше добра още на старта, без значение от това, че се държахме в срещата. Стояхме близко и на полувремето изоставахме единствено с точка. Същата бе обстановката до 25 минута. От позиция на статистиката бяхме доста слаби в нахлуване. Когато започнахме да позволяваме доста неточности, след това домакините вкараха точки от контраофанзива, направиха една разлика, която към този момент ги успокои и по този начин мачът завърши ", разяснява Минчев.

Старши треньорът на Спартак Плевен акцентира, че сезонът за неговия отбор не може да се смята за неуспех, макар че не съумяха да стигнат до разногласието за купата.

“Най-трудното нещо е да вдигнеш даден тим, когато би трябвало да се бори за бронза, само че би трябвало да го създадем. Сезонът не може да се смята за неуспех, играхме един край за Купата на България и отпаднахме на полуфиналите в шампионата. Не мога да кажа, че това е неуспех ”, изясни Минчев.

Той разяснява и класирането на Рилски състезател и Балкан за финала в НБЛ.

" Не би трябвало да се вършат генерални разбори, че те са най–добрите, откакто са се класирали. Да, сега в действителност играят най-добре, само че има много фактори, които въздействат те да стигнат до финала. Не желая да умаловажавам безусловно нищо ”, разясни Минчев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР