Рилски спортист продължава на полуфиналите в турнира за Купата на

...
Рилски спортист продължава на полуфиналите в турнира за Купата на
Коментари Харесай

Людмил Хаджисотиров: В един момент играехме повече да не загубим, отколкото да спечелим

Рилски състезател продължава на полуфиналите в шампионата за Купата на България , откакто се наложи с 87:78 над Академик Пловдив в първия ¼-финален конфликт в Панагюрище. Ето по какъв начин разяснява срещата треньорът на Рилецо Людмил Хаджисотиров – Удо:

„ Труден мач от психическа позиция. Напрежението беше напълно върху нас. Очаквахме, че ще играят смесени отбрани, те пробваха през второто полувреме да ни извадят от темп и в един миг започнахме да играем повече да не загубим, в сравнение с да спечелим. Но това е обикновено в подобен раздразнителен мач, тъй като те няма какво да губят, а ние сме любимци. Радвам се, че удържахме. Да, имаше моменти, в които изгубихме организацията в нахлуване против зоната, някои прибързани стрелби... Те пък вкараха сложни стрелби – тройки на отчаянието. Пак споделям, когато няма какво да губиш се стреля елементарно в такива обстановки.

От психическа позиция тези ¼-финали са най-трудните мачове. Мисля, че ще си извадим поуките и ще напреднем. Преди мача имахме спомагателна мотивация, защото някои техни играчи споделиха, че не се тормозят от нас. На мен ми помогнаха в мотивацията.

Започнахме мача сносно. По-голямата част от гейм-плана се следваше, разумно и поведохме с огромна разлика, позволихме някои лесни кошове в полето, само че в един подобен раздразнителен мач, в който би трябвало да спечелиш непременно, всички тези неща са част от играта. Вече имам много опит като състезател и треньор в такива събития, тъй че това беше нещо обикновено.

В последна сметка сме вкарали 87 точки. Смятам, че мачът беше напълно в реда на нещата. Най-важното е, че спечелихме и можем да се концентрираме и да се готвим за спечелилия от Балкан – Черноморец.

Балкан е доста стойностен и уравновесен тим. По-силен тим е явно в плейофна серия, само че този шампионат е подобен, че в един мач стават всевъзможни неща. Черноморец също има стойностни състезатели. Има една победа над Балкан. Всичко може да се случи, само че ние нямаме желания кой да ни се падне. Ще играем против който би трябвало и ще се подготвим оптимално.
В този формат е по-трудно, тъй като не можеш да си поправиш грешката. През 2018 година против Пловдив играхме полуфинал. Загубихме първия мач с 12 точки разлика в Самоков, безусловно всички ни отписаха и по-късно победихме с 13 точки в Пловдив и продължихме. Така че имаш право на корекция, до момента в който тук нямаш. А баскетболът е подобен спорт, че в един мач всеки може да победи всеки, тъй че считам, че е по-трудно в подобен формат.”, съобщи треньорът на Рилски състезател Людмил Хаджисотиров.

Снимка: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР