Рилски спортист и Левски Лукойл ще се изправят един срещу

...
Рилски спортист и Левски Лукойл ще се изправят един срещу
Коментари Харесай

Прогнозата на Бойко Младенов пред Sportal.bg: Удо трябва да внимава да не бъде класически изигран

Рилски състезател и Левски Лукойл ще се изправят един против различен на финала в шампионата за Купата на България. Срещата е на следващия ден от 19:00 часа в Панагюрище. В полуфиналната фаза на конкуренцията Рилецо разруши Балкан (90:48), а „ сините “ се оправиха с Ямбол (100:84). Sportal.bg още веднъж потърси някогашния баскетболен национал Бойко Младенов, който разяснява случилото се, показа упованията си за финала и даде своята прогноза за мача.

„ Очакван край. Рилски състезател е най-добре играещият тим сега в шампионата, а Левски има огромен капацитет.

Ласкателството на Тити е някакъв тип тактика, само че за доста неща е прав. Рилски състезател сега е най-добре комплектован от всяка позиция. Говорим за състав, отношение в тима, мотивация, за самия дух в тима. Момчетата играят доста сплотено и е обикновено да са любимци за този мач, само че...все отново приказваме за край и приказваме за Левски, който до този миг не сме имали опция да го забележим в цялостния му искра. Имат и нов баскетболист – американец (б.а. Рейкуон Мичъл), който е със съществени искания, тъй че нищо не се знае на този край. Може да се окаже, че тази победа на полуфинала на Рилецо против Балкан, може да им изиграе неприятна смешка, да си повярват прекомерно доста. Затова, в случай че желаят да завоюват, би трябвало да излязат оптимално стимулирани против Левски.

В такива мачове би трябвало да имаш опит. С цялото ми почитание към Удо, само че Тити в действителност има много по-голям опит. Затова Удо би трябвало да внимава да не бъде изигран типичен. Сигурен съм, че Левски ще откри слабите страни на Рилски в този мач и ще се възползва оптимално добре. В такива мачове е доста неприятно да излизаш любимец и да си играл цялостен сезон доста добре и на финала да си мислиш, че ще е като полуфинал или като мач от шампионата. Гледали сме доста мачове сред Левски и Рилски състезател, протичали са по всевъзможни вероятни сюжети, само че съгласно мен този няма да е нито един от тях.

В този конфликт любимец няма. Може да се случи безусловно всичко – както Рилецо да продължи положителната си игра от полуфинала, по този начин и Левски да направи същото с тях. Мачът ще бъде непредсказуем.

Най-голямата уязвимост на Левски до този миг беше това, че от началото на сезона до в този момент, тимът не съумя да играе в цялостен състав. Винаги липсваха по един-двама основни състезатели. Относно Рилски състезател, тяхното най-голямо и най-силно оръжие е и най-голямата им уязвимост – това, че играят в действителност доста добре. Както може да им помогне, по този начин може да им изиграе неприятна смешка против умел тим като Левски.

Двата тима са изцяло равностойни, макар другите им мощни и слаби страни. Финалът е непредсказуем, само че можем да кажем, че е изцяло допустимо Рилски състезател да вдигне Купата на България. “, съобщи пред Sportal.bg Бойко Младенов.

Снимки: facebook.com/basketballfederation
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР