Рилски спортист е първият финалист в Националната баскетболна лига за

...
Рилски спортист е първият финалист в Националната баскетболна лига за
Коментари Харесай

Рилски спортист се класира за първи финал в НБЛ

Рилски състезател е първият финалист в Националната баскетболна лига за мъже. Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров победиха като посетител Академик в Пловдив с 66:58 (13:18, 15:8, 19:13, 19:19) и завоюваха полуфиналната серия с 3:0 триумфа.
Тимът от Самоков чака своя противник от серията сред Балкан и Левски Лукойл, които на следващия ден излизат за мач номер 4 в "Арена Ботевград ". Двубоят ще бъде излъчен от Макс Спорт 2, като "сините " водят с 2:1 победи. Това ще бъде първи край в шампионата за Рилски състезател.

Пловдивчани започнаха днешния дуел мощно, като с доста хъс в отбрана и отлични изяви на родения през 2001 година Томислав Минков, поддържаха задатък от 5 точки. Самоковци обаче се съвзеха бързо и след 15:8 във втората четвърт даже поведоха. Гостите бяха по-концентрирани и мобилизирани и в третия интервал, а силите на пловдивчани стигнаха единствено за равна последна част.

Играчите на Йордан Янков имаха доста слаб ден в стрелбата, като вкараха едвам две тройки от 26 опита, и то в края на мача. От игра ефикасността им бе едвам 33 %. За успеха 15 точки наниза Алекс Симеонов, с 13 се отличи Брендън Браун, а Нико Карвачо вкара 12 точки и хвана 8 битки за триумфа на Рилски състезател. С 10 точки се включи Павлин Иванов. Мача пропусна Златин Георгиев, а също - и треньорът Людмил Хаджисотиров.

За домакините със 17 точки се отличи Обрад Томич, който хвана и 11 битки за "дабъл-дабъл ", само че той беше единствен с двуцифрен точков актив. 8 точки и 14 битки добави Йере Вучица.

Така Академик Пловдив чака своя противник за борбата за бронзовите медали.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР