Рик Мачи познава таланта, когато го види – бившият треньор

...
Рик Мачи познава таланта, когато го види – бившият треньор
Коментари Харесай

Мачи: Алкарас е по-добър от всеки от Голямата тройка на тези години


Рик Мачи познава гения, когато го види – някогашният треньор на Серина Уилямс, Мария Шарапова и Анди Родик разяснява представянето на Карлос Алкарас във видео на своя Youtube канал.

Испанецът се трансформира в третия най-млад тенисист, печелил Мастърс в историята на тениса, когато преодоля Каспър Рууд на финала в Маями.

„Виждал съм доста играчи, някои с голям капацитет. Видях Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович когато бяха млади, само че през последните 30 години не съм виждал нищо като Алкарас,“ сподели експертът.

„Той има всичко. На първо място – напредването. Движи се толкоз естествено на корта. Скоростта му е удивителна. Има разнообразни гени и генерира мощ през краката си. Уникален спортист е – може да се открие доста от Рафа в него, в настройката му.“

„Притежава успокоение и, най-важното, – не е изплашен. Никога не съм виждал тенисист на 18 години, който прелива играта си от отбрана в офанзива толкоз внезапно. Умението му да записва уинъри от сложни обстановки е извънредно.“

„Може да се трансформира в най-хубавия за всички време,“ добави Мачи и го дефинира като най-големият гений, който е виждал през последните 25 години.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР