ригор Димитров се прости рано-рано с участието си на тенис

...
ригор Димитров се прости рано-рано с участието си на тенис
Коментари Харесай

Григор отпадна още на старта в Стокхолм след драма срещу Лех...

ригор Димитров се елементарни рано-рано с присъединяване си на тенис шампионата в Стокхолм, откакто загуби от Иржи Лехечка в три сета – 4-6, 6-1, 6-7 (5) за близо два часа и 25 минути игра в шведската столица.

Първата ни ракета трябваше да избавя четири благоприятни условия за пробив в петия гейм на откриващия сет, като се оправи и взе подаването си. Той обаче се пропука в деветия, като чехът поведе в резултата след оползотворяването на втория си сетбол. Григор се разсъни във втората част, когато безусловно отвя Лехечка, повеждайки с 5-0 след два пробива. В последна сметка, българинът даде единствено един гейм на противника и вкара срещата в финален трети сет.

В него 77-ият в международната класация направи пробив в четвъртия гейм и поведе с 4-1. Димитров, първенец в шампионата от 2013 и повторен финалист през 2014 и 2017, се пребори и възвърне паритета. Двамата се оправиха на личен сервис в последните пет сервис гейма и по този начин спечелилият трябваше да бъде избран след тайбрек. В него Григор поведе с 3-0 и 5-2 точки, само че в последна сметка отстъпи след серия от пет безответни на сметката на Лехечка. Нашият тенисист имаше два сервиса при 5-4 в своя изгода, само че се пропука и при двата, което му коства и успеха.

Лехечка ще играе с финландеца Емил Руусувуори в идната фаза. Шестият в схемата Димитров отпадна за втори следващ шампионат при първото затруднение след загубата си на старта и в София от Иля Ивашка. За идващия кръг се класираха още квалификантът от Швейцария Антоан Белие, който е противник на четвъртия в схемата Денис Шаповалов, и Алекс Де Минор, пети подложен, който отстрани французина Бенжамен Бонзи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР