Рига. България и Португалия споделят обща позиция в дебата за

...
Рига. България и Португалия споделят обща позиция в дебата за
Коментари Харесай

България и Португалия споделят обща позиция за бъдещето на Европа като съюз, основан на растежа, заетостта, социалната и икономическа интеграция

Рига. България и Португалия споделят обща позиция в дебата за бъдещето на Европейски Съюз, който би трябвало да се утвърждава като общественост, насърчаваща растежа, заетостта, обществената и икономическа интеграция. На среща в Рига президентите Румен Радев и Марсело Ребело де Соуза разговаряха в границите на срещата на държавните глави от групата „ Арайолуш “, оповестиха от прессекретариата на президента . Двамата означиха, че превъзмогването на разликите в развиването сред „ старите “ и „ новите “ членки на Европейски Съюз е значимо изискване за укрепване на единството на съюза.
Разширяването на двустранното съдействие за справяне с проблемите, произлизащи от миграцията, в областта на защитата и сигурността, битката с тероризма, сред службите за сигурност и правосъдната система, също бяха измежду тематиките на диалога.
По покана на президента Румен Радев президентът Марсело Ребело де Соуза ще бъде на посещаване в България през първата половина на 2019 година
Португалия поддържа присъединението на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване, уточни на срещата президентът Марсело Ребело де Соуза, като българският държавен глава изрази упованието си страната ни да стартира договаряния в къс период.
Румен Радев благодари на своя португалски сътрудник за положителното отношение към българската общественост в Португалия. В страната живеят към 13 000 български жители, които са добре интегрирани в икономическия и културен живот на Португалия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР