Ричард П. Румелт е един от най-влиятелните мислители в света

...
Ричард П. Румелт е един от най-влиятелните мислители в света
Коментари Харесай

Как лидерите се превръщат в стратези

Ричард П. Румелт е един от най-влиятелните мислители в света по въпросите на тактиката и мениджмънта. За него споделят, че е „ стратегът на тактиките “ и „ колосът в региона на тактиката “. Автор е на книгите „ Добра тактика, неприятна тактика: каква е разликата и за какво това има значение и „ Стратегия плюс Бизнес “.

 

Той получава докторска степен в Харвардското бизнес учебно заведение и е почетен професор в Училището по мениджмънт към Калифорнийския университет в Лос Анджелис. „ В тази превъзходно написана и на практика насочена книга Румелт припомня, че същинската тактика не е развой по залагане на финансови цели, а задълбочено и свободно разискване на същинските провокации пред дадена компания, както и разбор на творчеството, нужна за намирането на трансформиращи решения. Позовавайки се на необятна палитра от завладяващи образци, създателят ни демонстрира по едно и също време по какъв начин може да се реализира и какви са големите изгоди от този развой. “ – Ребека Хендерсън, учител в университета „ Харвард “.

 

„ Същината на казуса “ реализира задачите си съвършено. Румелт е първокачествен пълководец и ловко изяснява по какъв начин да проучваме тактики, да диагностицираме провокации и да прилагаме на процедура поредни решения. Мога да потвърждавам от първа ръка какъв брой скъпа бе неговата идея за „ преодолимото стратегическо предизвикателство “ за Агенцията за военно разузнаване. “, О.з. генерал-лейтенант Робърт Ашли, шеф на Агенцията за военно разузнаване (2017 – 2020). „ Същината на казуса “ от Ричард П. Румелт, оглавила класациите на Forbes и Financial Times за бизнес книга на 2022 – излезе и на български език.

 
„ Ефективните хора натрупат опит, когато откриват и концентрират вниманието си върху същината на предизвикването – онази част от заплетения възел от проблеми, която е по едно и също време доста значима и може да бъде преодоляна с задоволително равнище на сигурност. За да действате дейно, би трябвало да изследвате в целокупност смесицата от проблеми и благоприятни условия, да идентифицирате същината и да предприемете дейности, ориентирани към тяхното превъзмогване. Да пренебрегнеш казуса, не работи. “
създател: СЛАВА
...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР