Ричард Карапас записа със златни букви името си в историята

...
Ричард Карапас записа със златни букви името си в историята
Коментари Харесай

Еквадорец шокира всички и грабна златото в колоезденето на Токио 2020

Ричард Карапас записа със златни букви името си в историята на спорта на Еквадор, откакто завоюва златния олимпийски орден в общия старт на шосейното колоездене при мъжете.

Карапас стана едвам вторият състезател от южноамериканската страна след скороходеца Джеферсон Перес, който печели злато на Олимпийски игри. Перес стори това на 20 километра на Игрите в Атланта 1996 и взе сребро в същата дисциплинираност в Пекин 2008, което бяха и единствените медали на Еквадор досега от олимпийски игри.

Успехът на Карапас не бе предстоящ, въпреки че еквадорецът приключи трети в генералното класиране на Обиколката на Франция, която завърши доскоро от седмица. Той обаче направи доста мощна офанзива на последната височина на 210-ия километър от общо 234, които трябваше да бъдат преодолени през днешния ден и след независимо каране в края стигна до успеха с време от 6 часа, 5 минути и 26 секунди.

Втори на 1:07 минути приключи белгиецът Вут ван Аерт, който с фотофиниш изпревари двукратния първенец от Тур дьо Франс Тадей Погачар от Словения. Ван Аерт и Погачар бяха считани за двамата огромни любимци в днешния ден, само че групата от състезатели към тях освен не им оказа помощ, а в прочут смисъл даже им попречи да гонят откъсналия се във финалните километри Карапас. Холандецът Бауке Молема, канадецът Майкъл Уудс и американецът Брендън МакНълти допълниха шестицата на финала, който бе на автомобилната писта "Фуджи ".

Британецът Герайнт Томас, който бе измежду любимците за орден, не съумя да приключи надпреварата, откакто пострада при рухване със сънародника си Тао Харт повече от 150 километра преди финала. Друг от любимците - словенецът Примож Роглич, приключи на 28-мо място на над шест минути закъснение от спечелилия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР