Ричард Хейууд, мениджър на Ocado Technology София, вижда нови възможности

...
Ричард Хейууд, мениджър на Ocado Technology София, вижда нови възможности
Коментари Харесай

Ocado Technology откри софтуерния си център в България

Ричард Хейууд, управител на Ocado Technology София, вижда нови благоприятни условия за компанията в страната.

Още по тематиката
Британският онлайн търговец Ocado навлиза на пазара в Съединени американски щати

Веригата Kroger купува 5% от акциите й и ще употребява платформата за цифрова търговия
20 май 2018
Мат Соун: Големите търговски вериги би трябвало да са повече софтуерно насочени

Генералният управител на Ocado Technology пред " Капитал "
19 фев 2018 Ocado Technology откри софтуерния си център в България. Компанията е част от най-големия онлайн търговец на храна в света Ocado Group и основава новаторски програмен продукт и системи, осигуряващ цялостните платформи за онлайн търговия.

Вече независимо

В центъра към този момент работят над 60 софтуерни инженери, които създават планове в региона на роботиката, машинното образование, AI & симулации, data science – способ за добиване на данни и анализирането им, складовия надзор, осъществяването на онлайн поръчки и други Броят на експертите се чака да се утрои през идващите години. Софтуерният център е ситуиран на 1800 кв. метра в офис постройка наоколо до Mall Paradise в София. По-рано през годината компанията разгласи, че е подписала петгодишен контракт за два етажа в постройката.

Ocado Technology работи в България от 2016 година, като до момента оперираше центъра дружно с Questers - компания, предлагаща услуги по създаване, опериране и прекачване на бизнес в трети страни. Сега английската компания ще оперира като независима компания в България.

" Радваме се да разтеглим нашите благоприятни условия в София. Партньорството ни с Questers ни оказа помощ да се установим в началото в София, а да оперираме независимо ще ни даде повече благоприятни условия за бъдещето ", декларира в известие до медиите Ричард Хейууд, управител на Ocado Technology - София.

Ocado Technology създава програмен продукт и системи в пет от най-иновативните софтуерни сфери: AI, Robotics, Internet of Things, Big Data, Cloud. Освен във Англия компанията разполага със софтуерни центрове в Полша – два, и с по един в Испания и България.

Ocado Technology също по този начин е основател на Ocado Smart Platform (OSP), което е изцяло решение за електронна търговия, предопределено да помогне на супермаркетите да одобряват и извършват дейно онлайн поръчки.

Преход към онлайн извършване на покупки

Ocado Technology е част от Ocado, която е по едно и също време търговец на дребно, максимален онлайн супермаркет в света и софтуерна компания. Групата има онлайн платформа за поръчки на храни и ръководи големи автоматизирани хранилища.

Британската компания трансформира в приоритет продажбата на лицензни права на своята онлайн платформа, основана от Ocado Technology, на други търговски вериги. Тя към този момент е въвела системата за поръчки за веригата супермаркети Morrison, която е четвъртата по величина във Англия и употребява решенията на Ocado за електронна търговия. Сключила е съглашения и с два от най-големите търговци на дребно във Франция и Канада – надлежно Casino и Sobeys, както и с американската Kroger.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР