Ричард Браунинг е един от онези хора, които са склонни

...
Ричард Браунинг е един от онези хора, които са склонни
Коментари Харесай

Gravity – 440 000 долара, за да полетим

Ричард Браунинг е един от тези хора, които са склонни да се провалят и милион пъти в името на това да съумеят.

От дребен Браунинг се увлича по работата на татко си, който се е занимавал с авиоинженерство. Още като дете той си дава обещание, че някой ден самичък ще сътвори машина, с която да полети.

 Снимка 389805

Така преди години стартира да създава идея за летателен костюм, който да работи тъкмо като тези във филмите.

След доста, доста провали, пострадвания и разочарования, Браунинг съумява да сътвори изцяло работещ, постоянен и необикновено мощен костюм.

 Снимка 389807

Компанията на Браунинг Gravity Industries е привлякла десетки милиони в вложения от богаташи, които наподобява като деца са си мечтали за сходен костюм.

Завършеният екип работи със самолетно гориво или просто с нафта, и има мощ от до 1000 коня. Четири от моторите се захващат за ръцете на летящия, а други по-големи турбини са прихващат като раница за гърба му.

 Снимка 389806

Браунинг е съумял да сътвори технология, която изцяло пази всяка част от тялото от извънредно високата температура, с която мотори изхвърлят изгорените газове.

Костюмът може да развие скорост до 51 км/ч, което е връх за сходна технология, а Браунинг даже е вписан в Книгата с върховете на Гинес.

Gravity Industries предлага опция за направа на поръчкови костюми за хвърчене, а базовият модел коства 440 000 $. Ако ги имахме, не бихме се замисляли.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР