Rich Communication Services или RCS е отговорът на Google към

...
Rich Communication Services или RCS е отговорът на Google към
Коментари Харесай

Мобилните оператори в САЩ си партнират с Google, за да въведат RCS съобщения

Rich Communication Services или RCS е отговорът на Гугъл към iMessage на Apple, само че не всеки консуматор на Android има достъп до него. От идната година клиентите на американския мобилен оператор Verizon ще могат да се възползват от усъвършенстваната алтернатива за изпращане на текстови известия на своите телефони с Android, заяви компанията във вторник предходната седмица.

„ Нашите клиенти разчитат на нас, с цел да им осигурим надеждна, усъвършенствана и елементарна платформа за известия, за те да могат да поддържат връзка с хората, които са най-важни в живота им “, съобщи Ронан Дън, вицепрезидент и основен изпълнителен шеф на Verizon Consumer Group, в медийно осведомително известие. „ Работейки с Гугъл, Verizon ще предложи на своите консуматори на Android постоянна връзка посредством известия, която им разрешава да реализират връзка с обичани хора, марки и бизнеси по нови и новаторски способи. “

RCS протоколът от много време насам е разполагаем в приложението на Гугъл Messages и дава функционалности като изпращане и приемане на фотоси и видеоклипове с висока разграничителна дарба, изпращане на текстови известия посредством Wi-Fi и противоположна връзка дали известието е прочетено.

От идната година устройствата на Verizon с Android ще бъдат с авансово конфигуриран Гугъл Messages. T-Mobile и AT&T към този момент оповестиха поддръжката си за RCS в своите мрежи по-рано тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР