Риболовецът Валентин Топалов казва, че е риболовец и не му

...
Риболовецът Валентин Топалов казва, че е риболовец и не му
Коментари Харесай

Цветна вода с неясно съдържание се излива в р. Дунав край Русе

Риболовецът Валентин Топалов споделя, че е рибар и не му е безразлично, че река Дунав се замърсява. А цветните води тук се изливали от най-малко 3-4 години.

„ Показах ви в кой колектор се изливат освен води, а и незнайни вещества, които са като в приказката или златни, или кафяви, или черни “, споделя пред Българска национална телевизия Валентин Топалов.

Въпреки че цветните води, вливащи се в огромната европейска река, са забележими с просто око, открити извършители няма.

„ Идват, споделят: „ Има някакъв източник на замърсяване, в случай че може да го откриете, да ни го кажете “, изяснява Топалов.

От Регионалната екоинспекция отговорарят, че до момента не са вземани проби, тъй като при тяхното идване замърсяването към този момент се е отдръпнало.

„ Тука старите чиновници, служащи споделят, че това е колекторът на ТЕЦ-Русе. Но кой се е заустил към ТЕЦ-Русе нямам никаква визия, тъй като от ТЕЦ-Русе такива замърсители няма по какъв начин да дойдат “, счита Валентин Топалов.

От ТЕЦ-Русе потвърдиха, че колекторът е техен. Близо 20 предприятия обаче заустват отпадъчните си води в него. Според подписаните контракти, те би трябвало да ги пречистват преди този момент, само че е допустимо да има и нерегламентирано свързали се компании.

Затова от ТЕЦ-Русе и от районната екоинспекция се ангажираха да създадат взаимна инспекция в Източната промишлена зона на града.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР