Риболовен клуб Балканка и Lidl Bulgaria зарибиха в съвместна акция

...
Риболовен клуб Балканка и Lidl Bulgaria зарибиха в съвместна акция
Коментари Харесай

Доброволци зарибиха Въча с 30 000 пъстърви

Риболовен клуб " Балканка " и Lidl Bulgaria зарибиха в взаимна акция с 30 000 балкански пъстърви река Въча.

Кампанията през уикенда събра над 120 души от Кричим, Йоаким Груево, Куртово Конаре, Михалково и рибари от Пловдив и София, спининг клуб " Стари Видри ", заяви доброволецът Виктор Брънчев, главен уредник на акцията от сдружението " Балканка ". " Зарибихме по продължение на към 15 км река Въча в сектора край Кричим, Йоаким Груево и Куртово Конаре.

Помогнаха ни доста и кметовете на Кричим и Стамболийски. Около 3000 рибки бяха пуснати и в региона на реката край девинското село Михалково след стената на язовир " Цанков камък ". Рибките са от най-голямото рибовъдно стопанство " Тошков чарк ". Колегите рибари от Девин също зарибяват, само че за една река в никакъв случай не може да се каже, че е задоволително зарибяването. Освен че пуснахме рибките, направихме и екоакция за събиране на боклуците край коритото на реката, като събрахме над 100 чувала отпадъци, които ще бъдат извозени в понеделник ", сподели Брънчев. Доброволците слагат и табела в почистения регион: " Сърцето на България е природата! МОЛИМ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС), ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА! - ЗА ДЕЦАТА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС), - ЗА СТРАНАТА НИ, - ЗА СЕБЕ СИ! "

От рибарски клуб " Балканка " обявиха, че за акцията са поканили за присъединяване и Басейнова дирекция - Пловдив, само че техни представители не пристигнали.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР