Рибите притежават сложна идентичност и съобразно характера си реагират спрямо

...
Рибите притежават сложна идентичност и съобразно характера си реагират спрямо
Коментари Харесай

Рибите притежават идентичност

Рибите имат комплицирана еднаквост и съгласно характера си реагират по отношение на заплахата, като някои са по-смели от останалите, сочат резултатите от английско проучване, представени от Франс прес.

Учени от университета на Ексетър в Англия изследвали рибки гупи от Южна Америка, които живеят в аквариум. Било открито, че всяка рибка реагира по еднакъв метод към напрежението даже когато е сложена в разнообразни условия. "Когато са в непозната за тях среда, рибките гупи следват разнообразни тактики, с цел да се оправят със стресиращата обстановка - някои се пробват да се скрият, други - да избягат, а трети - деликатно изследват мястото ", разясни от Том Хауслей от екипа.

Бяха осъществени няколко опита, при които рибките гупи постоянно се придържаха към едно и също държание, означиха учените.

При идващия стадий от проучванията ще бъде изработен опит да се дефинират генетичният дял и обвързваният с околната среда дял, които диктуват въпросното друго държание. Целта е да се разбере дали обвързваните с държанието тактики остават непроменени, до момента в който типът еволюира.

Резултатите от проучването са оповестени във Functional Ecology.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР