Рибеното масло е малко позабравена хранителна добавка. Въпреки това не

...
Рибеното масло е малко позабравена хранителна добавка. Въпреки това не
Коментари Харесай

Рибеното масло - задължително го включете в ежедневието си!

Рибеното масло е малко позабравена хранителна добавка. Въпреки това не можем да не споеменем многото му преимущества. 



1. Рибено масло и омега-3 мастни киселини

Рибеното масло е измежду най-хубавите източници на омега-3, които имат естествени противовъзпалителни свойства. Рибеното масло е добра естествена профилактика на на сърдечни болести, меланхолия и артритни болки. 

2. Рибено масло и витамин D

Тялото ни синтезира витамин D, когато сме изложени на слънчева светлина. Витамин D играе основна роля за действието на клетките ни. Също по този начин е значим за здравето на костите. 

3. Рибено масло и витамин А

Рибеното масло съдържа огромни количества витамин А. Витамин А е значим, тъй като е антиоксидант, който се бори с нездравословните свободни радикали.

4. Рибено масло за крепко сърце

Изследвания демонстрират, че рибеното масло оказва помощ за намаляването на равнищата на триглицеридите, тип рискови мазнини, които покачват риска за сърцето. 

5. Рибено масло и рак

Проучвания демонстрират, че витамин D, като композиция от излагането на слънчева светлина и приема на рибено масло могат да намалят риска от развиване на ракови болести.

6. Рибено масло за предварителна защита и лекуване на диабет
 ВИНАГИ варете аленото цвекло по този метод, в случай че желаете да запазите витамините в него ВИНАГИ варете аленото цвекло по този метод, в случай че желаете да запазите витамините в него
Червеното цвекло е една от тези храни, които е редно да сервира на организма си колкото се може по-често. То е доста богато на полез...

Понеже рибеното масло е добър източник на потребни мазнини, то може да помогне за контрола на производството на инсулин и да предотврати развиването на инсулинова устойчивост. 

7. Рибено масло при артрит

Според редица проучвания рибеното масло може да облекчи болките при артрит, разбиране на ставите и отичане на крайниците. Това несъмнено, би трябвало да се случи след консултация с доктор.

8. Рибено масло за плодовитост

Рибеното масло оказва помощ за производството на хормоните прогестерон и естроген. Също по този начин се счита, че рибеното масло оказва помощ за здравето на яйчниците и тестисите.
 Два витамина покачват риска от рак, считат учени Два витамина покачват риска от рак, считат учени
Американски лекари са разкрили връзка сред използването на два витамина и покачвания риск от рак на белия дроб, написа Daily Express, цитира...



9. Рибено масло за мозъка

Благодарение на омега-3 и витамин D се счита, че рибеното масло се грижи за здравето на вашия мозък. Омега-3 мастните киселини пък са чудесни за хора, които имат податливост към депресивния положения.

10. Рибено масло за здрави кости

Заради високите равнища на витамин D, рибеното масло се трансформира в чудодейна добавка за здрави кости. Витамин D е изключително значим за хората, които прекарват доста време на закрито. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР