Рибата капка е призната за най-грозната риба в света. И

...
Рибата капка е призната за най-грозната риба в света. И
Коментари Харесай

Най-грозната риба в света

Рибата капка е приета за най-грозната риба в света. И като че ли не стига това, ами другото име, с което е известна, в допълнение утежнява ситуацията й. Съгласете се, че риба сопол не звучи по никакъв начин ласкаво.

Рибата-капка, наричана още риба-сопол, е тип дълбоководна риба от семейство Psychrolutidae. Тя живее на дълбочина от 600 до 1200 метра на морското дъно край австралийското и тасманийското крайбрежие, както и във водите на Нова Зеландия.

Вместо люспи кожата й съставлява сиво-розова желеподобна маса. Поради този факт тялото на тази риба е напълно малко по-плътно от водата и това й разрешава да се носи свободно по всички страни.

По-голямата част от живота си прекарва полузаровена в морското дъно, където дебне плячката си (рачета и мекотели), което в действителност я лишава от нуждата да има развита мускулатура. На процедура тя гълтам плаващата около нея ядлива материя.

Разпространеното усещане за рибата капка като подуто и желеподобно творение се дължи частично на вредите от декомпресия, които типът претърпява, когато излиза на повърхността от огромните дълбочини, в които живее.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР