Рибата е ценен хранителен продукт за човешкото здраве. За съжаление,

...
Рибата е ценен хранителен продукт за човешкото здраве. За съжаление,
Коментари Харесай

Ето защо в ресторанта всяка риба е ароматна и сочна

Рибата е скъп хранителен артикул за човешкото здраве. За страдание, не вички се отнасят към нея с особена обич и постоянно избират да я заменят в менюто си с нещо, което се подготвя бързо, без особени старания и става вкусно.

При приготвянето на рибата за трапезата има някои хитринки, които е нужно да се ползват, с цел да бъде тя вкусна и в същото време потребна.
Как да подберем риба и морски блага?
Допреди век и половина-два морските блага са били налични единствено за жителите на бреговете. Днес, с помощта на технологиите з...
Прочети повече
Домакините са осведомени със обстановката, когато рибата при топене губи по-голямата част от влагата си и става суха и ронлива.

Готвачите в заведенията за хранене също се сблъскват с сходен проблем, само че множеството от тях знаят по какъв начин да създадат едно ядене от такава риба ароматно и сочно.

Методът е подобаващ най-вече за морски риби като: мерлуза, минтай, писия, тресчица, путасу. Методът е добър и за речните типове: щука, карас и костур.

Първата стъпка, която би трябвало да предприемете, е да почистите рибата от вътрешната страна и извън. След това, в случай че е огромна, се нарязва на порции, а дребните могат да се оставят както са си.

Преди готвене перките, опашката и главата също би трябвало да бъдат отстранени и в случай че няма да се употребяват по-късно, да се изхвърлят.
Рибата в нашата диета
В здравословното хранене рибата е от огромно значение. Много хора избират многообразие от месо и домашни птици, а подценяват морскат...
Прочети повече
След това се подготвя следния разтвор: в 1 литър вода се прибавят 1 супена лъжица захар и сол и се загрява до 40 °C. Разтворът се излива върху рибата и се оставя за 60-90 минути да се накисне.

Този способ прави рибата по-сочна, отстранява неприятните миризми и прави крайното ядене ароматно и вкусно.

След това можете да пристъпите към осъществяване на пъвоначално определената от вас рецепта за подготвяне на рибата.

Ако сте решили рибата да е на скара, добър ход ще бъде да опаковате рибата в алуминиево фолио, като авансово наредите въргу нея подправки, лук, лимонови резенчета. След като пандизите добе фолиото можете да сложите рибата върху добре затоплената скара. Така ароматът на потдправките ще обхванат в частите риба и в същото време влагата няма да се изпари.

Алуминиево фолио можете да употребявате и при печене на рибата във фурна. Ако най-после желаете да получите запечена, хрупква коричка, махнете алуминиевия лист към 10 мин преди изклюване на фурната. Със сигурност ястието освен ще наподобява добре, само че и ще е вкусно.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР