Рибата е пронизала стомаха на Джохана с дългия и остър

...
Рибата е пронизала стомаха на Джохана с дългия и остър
Коментари Харесай

Син марлин уби рибар

Рибата е пронизала стомаха на Джохана с дългия и изострен нос

По време на лов на риба в Бенгалския залив, уловена в мрежата риба от типа наследник марлин умъртви риболовец, оповестява БГНЕС.

40-годишният Моли Джохана от град Вишакхапатнам в щата Андхра Прадеш излязъл на лов на риба в компанията на други четирима риболовци. Около седем сутринта разкрили марлин в мрежата си. Рибата бил толкоз огромна, че мъжете не можели да я качат в лодката.

Тогава Джохана скочил във водата, с цел да помогне. Марлинът обаче ненадейно се надигнал, нападнал рибаря и пронизала стомаха му с дългия и изострен нос. Джохана умрял на място.

Субхадип Гош, управител на клона на Централния проучвателен институт по морски лов на риба, изясни, че марлините са доста нападателни и плуват бързо.

По думите му, за 15 години проучване на този тип риби той се натъкнал на няколко ранени от тях риболовци, само че за първи път чува за ликвидиране на човек от този тип риба.

Средната дължина на тихоокеанския наследник марлин е 3,5 метра, само че някои човеци могат да доближат пет метра. Средното тегло на рибата е към 625 кг.

Марлините са известни риби за състезателен лов на риба в избрани тропични области и също са ценени като храна. Повечето спортни риболовци освобождават марлините, откакто ги откачат от въдицата. Но техният улов се записва в книгите за върхове по състезателен лов на риба.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР