Рибарите ни не се плашат от мините, които плуват в

...
Рибарите ни не се плашат от мините, които плуват в
Коментари Харесай

Кметът на Синеморец: Рибарите не се плашат от мините, внимават и са бдителни

" Рибарите ни не се плашат от мините, които плуват в Черно море. Влизат умерено във водата и споделят, че внимават и са бдителни. Надявам се най-малко да не плават през нощта, тъй като всичко може да се случи. "

Това съобщи пред " България Днес " кметът на бургаското село Синеморец. Изказването му е мотив информацията, че във водите на Черно море (близо до българо-турската граница) през вчерашния ден е открита мина.

" Край крайбрежията на град Инеада бе открита мина. В региона са изпратени екипи на подводната защита (SAS). Предприета е интервенция за неутрализиране на мината, се споделя в известието на Министерството на защитата на Турция.

Ден по-рано стана ясно, че украински морски мини, плаващи по крайбрежието на Черно море, ще продължат да съставляват опасност за страните от района, в случай че метеорологичните условия се влошат. Според ръководителя на Националния център за ръководство на защитата на Русия - генерал-полковник Михаил Мизинцев, мините ще доближат Румъния за четири дни, а България - за 10 дни.

" Не мога да кажа, че хората в Синеморец са обезпокоени, само че това е, тъй като не се е случило нищо фрапиращо. Настроението е добре, времето се оправи и това се отразява позитивно на популацията. Дано мина не доближи до нас. Молим се всеки ден да няма произшествия и гърмежи ", сподели още пред вестника Диков.

На 26 март турската организация " Доган " заяви, че обект, наподобяващ на мина, е открит от риболовци в Босфора. По-късно Министерството на защитата на Турция удостовери, че обектът е остаряла мина, който е обезвреден сполучливо.

В сходство с Конвенцията за разполагане на подводни автоматизирано взривяващи се при досег мини е неразрешено слагането им на котва, защото не са безвредни, в случай че се откачат от въжетата, с които са закрепени.

Кметът на Синеморец добави, че към този момент няма индикации, че паниката с мините ще се отрази отрицателно на летния туристически сезон. По негови думи, в случай че не дай си Боже се стигне до случай, тогава евентуално ще има необятен отзив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР