Рибарите най-после са доволни. Морето край Царево завря от паламуд.

...
Рибарите най-после са доволни. Морето край Царево завря от паламуд.
Коментари Харесай

Рибарите най-после са доволни: Морето край Царево "завря" от паламуд

Рибарите най-сетне са удовлетворени. Морето край Царево " завря " от паламуд. Рибарите към този момент са обезнадеждени за този сезон, защото до момента е нямало съвсем никаква риба, с изключение на сафрид и малко лефер.

Риболовният сезон стартира от края на август, само че този година морето е почнало да дава риба едвам в средата на октомври.

" От довечера излезе паламудът, по 3-4 кг риби. Това е първи проблясък, че може би ще има късна риба. Този сезон се бяхме отчаяли, само че свети Никола ни върна очакванията за сполучлива година. Много сме признателни. Късметът е от огромно значение, само че и майсторлъка е доста значим. Всичко се получава постоянно с огромно неизменност ", сподели рибарят от Царево Мартин Ников пред Българска национална телевизия.

Тази година риболовците чакат богат улов и на зарган. Казват, че чакат и повече лефер, защото от към месец сътрудниците им на север към този момент го ловят в обилие. Имат и вяра за чернокоп, само че единствено, в случай че морето реши да го даде.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР