Рибарите излизат на протест с искане за законен достъп до

...
Рибарите излизат на протест с искане за законен достъп до
Коментари Харесай

Рибарите с искане за законен достъп до рибарските пристанища в област Варна

Рибарите излизат на митинг с искане за легален достъп до рибарските пристанища в област Варна. Представители на морския рибарски бранш се събирата на 21 април от 10,30 ч. във Варна, удостовери за Радио Варна Емил Милев от съдружие " Черноморски изгрев ".

В демонстрацията ще се включат притежатели на риболовни кораби и риболовци от Варна, Каварна, Балчик и Бяла. Сборен пункт ще бъде рибарско пристанище " Варна " в кв. `Аспарухово ", след което с колона от коли протестиращите ще отидат до постройката на " Морска администрация ".

Участниците в акцията се готвят по-късно да се насочат към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дуранкулак ". Шествието няма да стопира придвижването от и към граничния пункт, прецизират от сдружението.

Основната причина, която показват в отворено писмо е " нежеланието или неспособността на Община Вана и Министерството на земеделието, Министерството на превоза и известията да намерят решение и да обезпечат законно прилагане на риболовен пристанища и лодкостоянки.

Припомняме,  в края на март стартира изгребване на пясъчните наноси от входа на рибарското пристанище " Карантината ", което е неизползваемо поради плитчините. Очаква се да бъдат възобновени плановите дълбочини на врата. Предстои дооборудване на всички 116 корабни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР