Рибари оставиха въдиците си в почивните дни и почистиха бреговете

...
Рибари оставиха въдиците си в почивните дни и почистиха бреговете
Коментари Харесай

Рибари събраха над тон боклуци край язовир „Огоста”

Рибари оставиха въдиците си в почивните дни и почистиха крайбрежията на язовир „ Огоста ” от боклуци.
 bokluci_ribari_montana201804b  bokluci_ribari_montana201804a  bokluci_ribari_montana201804
Четири камиона с над един звук отпадъци са извозени на сметището край Монтана. Мащабната акция бе проведена от новоучреденото съдружие „ Рибар ” в регионалния град на Северозапада. Около 40 фенове на риболова в събота и неделя обходиха втория по величина неестествен водоем у нас и събраха 170 чувала с пластмасови шишета и опаковки, които бяха предадени за преработване. Още три товарни автомобила бяха напълнени с отпадъци, събрани към язовирната стена и местността „ Расника ”.

„ Работихме старателно, само че огромна част от крайбрежията на язовира отново остана нечиста. Затова идната събота още веднъж се събираме, с цел да почистим регионите на Малокутловския ръкав и село Благово. Призоваваме всички рибари и фенове на природата да ни оказват помощ! ”, съобщи ръководителят на съдружие „ Рибар ” Валери Спасов.

Преди дни сдружението събра 10 000 лв., с които закупи и пусна в язовира „ Огоста ” 1,5 тона дребни рибки. Доброволците са образували и стража, която непрекъснато пази водоема от нападения на бракониери.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР