Рибар от велинградското село Драгиново се е удавил при инцидент

...
Рибар от велинградското село Драгиново се е удавил при инцидент
Коментари Харесай

Рибар се удави в заледен язовир над Батак, синът му спасен на косъм

Рибар от велинградското село Драгиново се е удавил при случай в язовир „ Малък Беглик “ края Батак, откакто ледът се пропукал и 47-годишният мъж потопен в язовира, заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Сигнал за случилото се е получен през вчерашния ден следобяд. По първичните данни 47-годишен мъж от село Драгиново, дружно със своя 23-годишен наследник и техен 21-годишен другар от същото село решили да отидат на лов на риба в язовира.

Пренебрегвайки всевъзможни ограничения за сигурност, бащата и синът почнали да ловят риба върху заледената повърхнина на един от краищата на водоема. Ледът под краката и на двамата се пропукал и те се оказали в ледените води.

Техният съселянин, който бил на сушата, хукнал да търси помощ и спрял микробус, в който пътували татко и наследник от Ракитово. Те благодарение на въже издърпали 23-годишния мъж от водата, само че за жалост бащата потопен.

На мястото се пристигнали екипи на пожарната и полицията в Батак, отцепен е периметърът на местопроизшествието.

Днес на място са изпратени и водолази от бранш „ Специализирани оперативни действия “ при РДПБЗН-Пловдив. С тяхна помощ тялото на удавника е намерено и извадено на сушата. Трупът е превозен за аутопсия в поделение по правосъдна медицина в МБАЛ-Пазарджик. Извършен е оглед, формирано е досъдебно произвеждане в РУ-Пещера.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР