Рибар намери пираня в река Кришул Репеде в Северозападна Румъния,

...
Рибар намери пираня в река Кришул Репеде в Северозападна Румъния,
Коментари Харесай

Откриха екзотичен хищник в река в Румъния

Рибар откри пираня в река Кришул Репеде в Северозападна Румъния, оповестява в. „ Адевърул “. Рибата е била мъртва, само че комисари по околната среда се притесняват, че някой може да хвърли пираня в термалния поток, който тече през град Орадя, където рибата би могла да оцелее.

Рибата - червенокоремна пираня - е открита покрай Моста на столетието в град Орадя от локален еколог , който е разпален риболовец. Пиранята е била мъртва, най-вероятно тъй като температурата на водата е била под 10 градуса, а пираните са сладководни хищници, които живеят в топлите води на Южна Америка.

" Надявам се да е било случай. Рибата неотдавна е била изхвърлена в реката, евентуално от колекционер на екзотични риби. Ще се опитаме да открием лицето, тъй като този тип съставлява заплаха за локалната екосистема, а санкцията за сходни действия е сред 7500 леи (1520 евро) и 15 000 леи (3040 евро) ", съобщи пред „ Адевърул “ Север Шербанеску, основен комисар на екологичната организация на окръг Бихор.

Разпоредена е инспекция по течението на термалния поток Пеца в град Орадя, където има няколко предпазени от закона типа. Шербанеску сподели, че комисарите ще ревизират потока Пеца, тъй като в него пирани биха имали условия да оцелеят и като хищници биха нанесли безпорядък измежду локалните типове.

Това не е първият случай, в който в румънски води се откриват екзотични хищници. През 2019 година риболовец откри в Дунав риба паку, родствена на пиранята, а риби от същия тип бяха уловени и от риболовци в язовира Фириза в Бая Маре, написа още вестникът.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР