Рибар изпадна в шок, след като голям крокодил се хвърли

...
Рибар изпадна в шок, след като голям крокодил се хвърли
Коментари Харесай

Очите му са насочени право към мен: Крокодил нападна мъж в Австралия

Р ибар изпадна в потрес, откакто огромен крокодил се хвърли върху лодката му с необятно отворени челюсти в Австралия. 

Инцидентът е станал в Джейн Крийк - поток североизточно от Маккей в Куинсланд в края на декември. Мъжът е разпознат от ABC News като 45-годишният Ричард Брукман, локален гражданин, който е ловял риба. Той бил във водата към четири часа, когато в 10 часа сутринта локално време забелязал крокодил, който плувал към дребната му алуминиева лодка. 

Брукман споделя пред ABC, че е имал „ злокобно чувство “, че го следят: „ Включих фара и трябваше да погледна нагоре към рекичката и ето тези очи, които са ориентирани право към мен " , споделя за злокобното си прекарване мъжът пред репортерите. 

Брукман пресметнал, че крокодилът е дълъг към 4 метра, до момента в който неговата лодка е била дълга 3 метра.  

Брукман сподели пред ABC, че има „ злокобно чувство “, че го следят: „ Включих фара и трябваше да погледна нагоре към рекичката и ето тези очи, които идват право към мен “, сподели той. Брукман пресметна, че крокодилът е дълъг към 13 фута (4 метра), до момента в който неговата лодка е била дълга 10 фута (3 м), съгласно ABC. 

 

Рибарят се придвижил до задната част на тенекията, с цел да възпламени мотора, само че крокодилът ненадейно скочил във въздуха. 

„ Крокодилът заплува под лодката, след което се обърна и се хвърли нагоре, непосредствено в плавателния съд с необятно отворени челюсти “, споделя Джейн Бърнс, старши чиновник по дивата природа в Министерството на околната среда, науката и нововъведенията на Куинсланд (DESI).  

„ След това индивидът скочил върху крокодила, с цел да стигне до носа на лодката и да извади котвата, а крокодилът се завъртял и паднал назад във водата, огъвайки страните на плавателния съд “, добавя Бърнс.  

'Eyes coming straight for me': Huge crocodile launches itself into boat with jaws wide open in strange attack
— Lynne Irwin (@LLynneIrwin)
Крокодилът прекарал единствено няколко минути в лодката, а рибарят се върнал безвредно на брега, оповестява ABC. 

Говорейки пред чиновници на дивата природа, рибарят сподели, че в никакъв случай преди не е виждал толкоз огромен крокодил да се държи по този метод в района. Бърнс също споделя, че това е необикновен случай.  

„ Да се хвърля към лодка или към човек - това не е типично крокодилско държание “, споделя Брукман. 

От DESI показват в изказването, че ще организира изследвания денем, с цел да откри крокодила и ще конфигурира предупредителни знаци, до момента в който животното бъде локализирано.

„ Ако не потвърдим съществуването на крокодил по време на нашето търсене, ще проведем нощна оценка на прожекторите в Джейн Крийк “, споделя Джейн Бърнс. 

 „ Ако наоколо има крокодил, ние ще оценим държанието му и рисковете, които съставлява за публичната сигурност “, каза тя. Ако чиновниците по дивата природа намерят крокодила и считат, че съставлява опасност, те ще отстранен животното от дивата природа, разяснява Бърнс.  

Нападенията на крокодили в Куинсланд са необичайност, макар че управляващите предизвестяват, че има риск във регионите с водоеми, където те живеят. Между декември 1985 година и юли 2023 година в щата има 47 докладвани офанзиви, 13 от които са съдбовни.  

През юни 2023 година мъж се измъкна на косъм от челюстите на соленоводен крокодил, който го атакува, до момента в който се гмуркаше с шнорхел край крайбрежията на Куинсланд. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР