Риба и за в бъдеще е името на новата европейска

...
Риба и за в бъдеще е името на новата европейска
Коментари Харесай

WWF обяви рибарите за изчезваща професия

" Риба и за в бъдеще " е името на новата европейска информационна акция на WWF. С нея природозащитната организация желае да притегли вниманието на обществото върху сериозния отрицателен резултат, който свръхуловът има освен върху рибите, само че и върху хората.

" Свръхуловът в океаните излага на риск световната продоволствена сигурност, както и поминъка на 800 милиона мъже и дами, чиито храна и приходи зависят от рибата ", декларира ръководителят на WWF България Веселина Кавръкова.

В резултат от поставения проблем организацията публично разгласи риболовците за изчезващ тип.

По последни данни сега 33% от рибните ресурси в света са подложени на свръхулов, 60% са експлоатирани до краен лимит, а повече от 3 милиарда души разчитат на рибата като главен източник на протеини.

От WWF са безапелационни, че във времена на климатични промени, увеличаващо се международно население и повишено търсене на риба и морски блага е наложително да се премине към стабилно произвеждане и консумация.

Кампанията " Риба и за в бъдеще " ще се организира в мол,,Парадайс ", а входът ще е свободен.

Началото ще сложи групата " Руди, Дули, Муден и Кукушев " с концерт на Водната сцена от 19 часа на 18 октомври, като определената дата не е инцидентна. По този метод ще бъдат маркирани и Световният ден на прехраната на 16 октомври и Световният ден за премахване на бедността на 17 октомври.

Сред атракциите, готови за гостите на събитието, са рибарско корабче в действителен размер с тематични игри на борда, както и свръхмодерен интерактивен фризер с потребни препоръки за избор на морска храна без щета за живота в океана. В допълнение специалисти от природозащитната организация ще осведомят за връзката сред хората, океана и рибата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР