Резултатите ще помогнат за поддържане на астронавтите във формаДоброволци ще

...
Резултатите ще помогнат за поддържане на астронавтите във формаДоброволци ще
Коментари Харесай

Изследват как ни влияе изкуствената гравитация

Резултатите ще оказват помощ за поддържане на астронавтите във форма

Доброволци ще вземат участие в 60-дневен опит в Германския авиокосмически център (източник: ESA)

Учени търсят по-ефективни способи за поддържане на добра физическа форма на астронавтите. За задачата галактическите организации на Съединени американски щати и Европа – NASA и ESA – изследват взаимно въздействието на изкуствената гравитация върху хората, заяви Engadget.

Астронавтите на борда на Международната галактическа станция са длъжни непрекъснато да упражняват и да се хранят по специфична диета, с цел да устоят на продължителното престояване в изискванията на безтегловност, без да претърпят отрицателни последици за здравето си. Затова и проучванията в тази област са от извънредно значимо значение.
още по тематиката
В рамките на новото проучване на NASA и ESA от през днешния ден в продължение на 60 дни в Германския авикосмически център ще бъдат следени доброволни участници в опит. Те ще прекарат цялото това време в легнало положение.

Веднъж на ден някои от участниците ще бъдат поставяни в центрофуга с дребен радиус и в условия на изкуствена гравитация. Резултатите от проучването ще имат решаващо значение за бъдещите продължителни полети на хора в космоса.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР