Резултатите са по-близки отколкото може да си представите... Емил Василев

...
Резултатите са по-близки отколкото може да си представите... Емил Василев
Коментари Харесай

Тест за скорост между Galaxy S24 Ultra и iPhone 15 Pro Max: Двата флагмана са с много близки резултати

Резултатите са по-близки в сравнение с може да си визиите...

Емил Василев преди 58 секунди 2 Сподели

Най-четени

ТелефониДаниел Десподов - 16:37 | 07.02.2024

Мошениците сигурно няма да харесат това изобретение в Android

ХардуерДаниел Десподов - 14:20 | 06.02.2024

Китай е създал революционно устройство за радиоелектронна битка

IT НовиниДаниел Десподов - 10:12 | 06.02.2024

Официално удостоверение! Експериментът за лазерен синтез доближи сериозен стадий в производството на сила

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Серията Galaxy S24 на Samsung към този момент е по магазините, като Galaxy S24 Ultra елементарно се откроява като най-хубавият избор от трите устройства, макар някои дефекти. Ако купувате модела Galaxy S24 в Съединени американски щати, ще се радвате да знаете, че и трите модела разполагат с чип Snapdragon 8 Gen 3 от Qualcomm. Купувачите на интернационалните ще би трябвало да изберат Ultra, в случай че желаят да избегнат чипа Exynos 2400 от Samsung.

Всеки от двата чипа би трябвало да предложи чудесна продуктивност и няма индикации, че Exynos 2400 е обиден от същите проблеми като предшествениците си. Вероятно до момента щяхме да сме чули за някакви съществени проблеми.

Най-добрият метод да тествате продуктивността на Galaxy S24 в естествени условия е да проведете нормалния тест за скорост. В този случай имаме тест за скорост, който демонстрира, че Galaxy S24 Ultra губи от iPhone 15 Pro Max, само че резултатите сред най-хубавият Galaxy до момента и най-хубавият iPhone на Apple са по-близки от всеки път.

„ Състезанието “ сред Galaxy S24 Ultra и iPhone 15 Pro Max включва две обиколки.

В първата една и съща поредност от приложения се отваря на всяко устройство в един и същи ред. Това демонстрира какъв брой бърз е смарт телефонът при отварянето на приложения и осъществяването на избрани задания в приложенията.

Обикновено iPhone печели този кръг, само че всяка година наподобява, че Samsung е все по-близо до това да победи iPhone.

Втората обиколка включва отваряне на същия набор от приложения в противоположен ред. По този метод се ревизира способността на устройството да поддържа приложенията заредени в паметта. Смартфоните с Android, които нормално разполагат с по-щедри количества RAM памет, и наподобява са любимци в този кръг. Но Apple усъвършенства потреблението на паметта по-добре, в сравнение с Samsung може да го направи.

Така iPhone 15 Pro Max побеждава Galaxy S24 Ultra и в този втори кръг.

Като цяло iPhone получава преднина от под 3 секунди. Това е по-добър резултат от представянето на Galaxy S23 Ultra против същия модел iPhone 15 Pro Max.

Резултатите от теста за скорост на Galaxy S24 Ultra против iPhone 15 Pro Max

Очевидният извод е, че Galaxy S24 Ultra ще ви обезпечи извънредно бързо преживяване. Той може да е с няколко секунди по-бавен от iPhone, само че в никакъв случай няма да разберете, в случай че не употребявате и двете устройства. Освен това версиите на Galaxy S24 и S24 Plus със Snapdragon 8 Gen 3 би трябвало да са също толкоз положителни. Базовият модел обаче разполага с 8 GB оперативна памет вместо с 12.

Междувременно моделите iPhone 15 Pro разполагат с извънредния чип A17 Pro и 8 GB RAM. Следователно даже по-малкият iPhone 15 Pro е по-бърз от Galaxy S24 Ultra.

Сега топката е в полето на Apple. Серията iPhone 16 би трябвало да дебютира с чисто нови чипове, като Pro версиите ще получат по-добрия от процесорите. Ще би трябвало да изчакаме до октомври, с цел да забележим сходен тест в деяние.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР