Резултатите от третия етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския

...
Резултатите от третия етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския
Коментари Харесай

Излезе третото класиране на кандидат-студентите за учебната 2023/2024 година в Софийския университет

Резултатите от третия стадий на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет " Св. Климент Охридски " за образователната 2023/2024 година бяха оповестени през днешния ден, оповестяват от пресцентъра на висшето учебно заведение.

Общо 3500 записани и 454 удостоверили новоприети студенти са се записали или са удостоверили специалността, в която са класирани на първия и втория стадий. Класираните на третия стадий са 1262, новокласирани от тях са 808.

Резултатите от това класиране са дефинитивни.

Срокът за записване е от 26 до 28 юли, в това число.

 в отдела " Студенти " на факултета, в който претендентите са признати. Всички нужни документи за записване би трябвало да бъдат попълнени авансово. Студентска брошура се купува в книжарниците на Софийския университет в постройките на Ректората, във Факултета по науки за образованието и изкуствата, Факултета по математика и информатика, Стопанския факултет и от щандовете на Университетското издателство с печатница " Св. Климент Охридски ".

Заплащането на семестриалните такси и на таксата за електронна студентска карта става само по банков път, с превод във всяка комерсиална банка по сметката на Софийския университет.

9044 са претендентите, подали документи за банкет в най-старото висше учебно заведение. 40 от тях аплайват във филиала на Софийския университет в Бургас, който приема студенти за първа година.

На първо място измежду посочените от най-вече претенденти специалности е " Право ". На второ място е " Психология ". Третото място заема специалността " Международни връзки ". На идващите места претендентите са сложили специалностите: " Връзки с обществеността ", " Журналистика ", " Комуникационен мениджмънт ", " Софтуерно инженерство ", " Компютърни науки ", " Английска лингвистика ", " Бизнес администрация на британски език ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР