Резултатите от специализираната операция по противодействие на разпространението на наркотици

...
Резултатите от специализираната операция по противодействие на разпространението на наркотици
Коментари Харесай

При акция Бяло - иззети са над 10 000 дози различни наркотици | Над 400 души са с повдигнати обвинения

Резултатите от профилираната интервенция по противопоставяне на разпространяването на опиати надвишиха упованията ни. До момента в качеството на обвинени са привлечени над 400 лица и са формирани 254 нови досъдебни производства. Извършени са над 300 претърсвания на адреси в цялата страна и цифрите непрекъснато се усилват.

Това съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева на брифинг във връзка дейностите, подхванати от прокуратурата в съгласуваност с Министерство на вътрешните работи против разпространяването на наркотични субстанции.

В хода на интервенцията са конфискувани над 10 000 дози опиати - марихуана, метамфетамини, дизайнерска дрога, кокаин и др .

„ Това са евентуално над 10 000 дрогирани водачи - евентуални убийци по българските пътища “, разяснява Милева. Тя заяви, че единствено в един от тестваните коли са открити 100 подготвени за разпространение дози амфетамин.
„ Установени са и други закононарушения, свързани с нелегално владение на оръжие, муниции, крадени движимости “, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Сийка Милева и Петър Тодоров оповестиха, че и в бъдеще общите старания на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи за противопоставяне на разпространяването на опиати ще продължат. „ Наркомафията въобще не би трябвало да бъде спокойна “, сподели представителят на основния прокурор.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР