Резултатите от проведеното през 2017 г. изследване за използването на

...
Резултатите от проведеното през 2017 г. изследване за използването на
Коментари Харесай

НСИ: 32.2% от домакинствата у нас все още нямат достъп до интернет вкъщи

Резултатите от извършеното през 2017 година проучване за потреблението на информационно- информационни технологии (ИКТ) в семействата и от лицата демонстрират, че 67.3% от семействата в България имат достъп до интернет, а 63.0% разполагат с настолен компютър, преносим компютър или таблет. Това оповестиха от Националния статистически институт.

66.9% от семействата са с обезпечена бърза и надеждна широколентова връзка, която с изключение на закрепена кабелна връзка включва и интернет връзка посредством мрежата на мобилните телефонни оператори. През 2017 година с най-голям условен дял на семейства с достъп до интернет са Югозападният и Южният централен регион, надлежно със 70.5 и 70.4%. От междинната стойност за страната изостават семействата от Югоизточния и Северозападния регион, където с достъп до интернет са надлежно 62.1 и 57.8% от семействата.

Домакинствата с деца употребяват по-активно световната мрежа и 87.2% от тях имат достъп до интернет при 62.0% за семействата без деца.

Въпреки динамичното развиване на осведомителните технологии в България 32.2% от семействата към момента нямат достъп до интернет в домовете си. Повече от половината от тях (53.6%) показват като съществена причина неналичието на познания и умения за работа с интернет, 48.8% считат, че нямат потребност от него (не е потребен, забавен и др.), а съгласно 27.9% от семействата оборудването е скъпо. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР