Резултатите от проведените тази година извънредни парламентарни избори не налагат

...
Резултатите от проведените тази година извънредни парламентарни избори не налагат
Коментари Харесай

ДПС: Трябва да се води политика за демонтаж на коалицията с националистическите партии


Резултатите от извършените тази година изключителни парламентарни избори не постановат присъединяване на националистическите партии във властта. Това оповестяват от Движение за права и свободи след извършено съвещание на ЦС на Движение за права и свободи.

Съставената след изборите ръководеща коалиция е нездравословна за страната, тъй като основава условия (предпоставки) за разрушение на единството на нацията; нанася удар върху европейското лице на страната; слага под въпрос триумфа на първото българско председателство на Съвета на ЕС; легитимира партии и хора с искрено фашистки и расистки постъпки; официализира език на омразата и разделянето сред българските жители с друг етнически генезис и религиозни убеждения.

ЦС на Движение за права и свободи прави оценка като вярна политиката на ЦОБ на Движение за права и свободи, на представителите на Движение за права и свободи в Екологичен потенциал и на ПГ на Движение за права и свободи, ориентирана към отстраняването на националистите от властта, както и дейностите, с които бе показано същинското им лице пред българското общество и европейските ни сътрудници, декларират от Движение за права и свободи.

Задължават се ЦОБ на Движение за права и свободи, представителите на Движение за права и свободи в Екологичен потенциал, ПГ на Движение за права и свободи, регионалните, общинските препоръки на Движение за права и свободи, както и всички структури на партията, дружно с представителите на Движение за права и свободи в локалната власт – кметове и общински съветници, да водят политика за ремонт на обединението с националистическите партии.

За реализирането на това решение и тази цел партийните структури, представителите в локалната власт, както и членовете на ПГ и Екологичен потенциал на Движение за права и свободи да употребяват всички разрешени демократични политически и парламентарни средства, в това число и вотове на съмнение към държавното управление.

На второ място, отчитайки смисъла на председателството на България на Съвета на Европейски Съюз като опция за отстояване на мястото и ролята на България в изменящия се Европейски Съюз, както и значимостта на отстояването на демокрацията в България, която е застрашена от формулата на ръководещата коалиция, и по отношение на подготовката за семейството на срещата на водачите на АЛДЕ партията, която ще се организира в София през 2018 година, Централният съвет на Движение за права и свободи реши да разпореди на ЦОБ на Движение за права и свободи, на представителите на Движение за права и свободи в Екологичен потенциал и на ПГ на Движение за права и свободи извеждането и слагането в дневния ред на годишното съвещание на АЛДЕ-партията следните цели:

Повече Европа на Съединението; Мястото и бъдещето на Балканите по модела на Българския етнически модел; Превръщането на Европа, Балканите и България в зона, свободна от шовинизъм и радикализъм.

Заседанието на ЦС на Движение за права и свободи е извършено на 3.11.2017 година Направен е разбор на обществено-политическата конюнктура в страната, положението на структурите ни са набелязани нужните ограничения и дейности.

Участието на националистите във властта е пестник върху демократичното лице на България, минира европейското бъдеще и е опасност за стабилността на страната.

Езикът на омразата, омразата в деяние и експанзията са на власт и ГЕРБ подражават на националистите.

Загробването на ГЕРБ не е наш проблем, само че тяхното държание и политика загробват и страната. Демокрацията е застрашена, стабилността в страната е под опасност и това изисква незабавни дейности от нас.

Ръководството на партията и на ПГ получи явен мандат да работи с всички демократични средства за разкритие на антидемократичното ръководство на страната.

Време е за решителни дейности за изваждането на националистите и на всички, които са с тях, от властта. Ние сме длъжни да защитим демокрацията, европейските полезности и стабилността на страната ни. В името на всички български жители, декларират още от Движение за права и свободи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР