Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден - така наречения

...
Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден - така наречения
Коментари Харесай

ЦИК забрани огласяване на резултати от екзитпол преди 20 ч. в изборния ден

Резултатите от изследванията, осъществявани в изборния ден - по този начин наречения екзитпол, се оповестяват не по-рано от 20,00 ч. на изборния ден, реши Централната изборна комисия (ЦИК).

Забранява се под каквато и да е форма общественото разгласяване на каквито и да са резултати от изследвания, осъществявани в изборния ден, преди приключването му и оповестяване края на изборния ден от ЦИК.

До 25 март в това число – т.е. 7 дни преди изборния ден, организациите, които ще правят изследвания на изхода на секциите в изборния ден, показват в Централната изборна комисия заявление за осъществяване на изследване за изборите за народни представители, подписано от представляващо организацията лице или от категорично упълномощено от него лице, реши още ЦИК.

Агенциите се вписват в специфичен указател.

Резултатите от допитвания до публичното мнение във връзка на изборите за народни представители не може да се огласяват под каквато и да е форма 24 часа преди изборния ден, както и до оповестяване края на изборния ден на територията на страната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР