Резултатите от проучването, представени в ефира на „Референдум“ по БНТ,

...
Резултатите от проучването, представени в ефира на „Референдум“ по БНТ,
Коментари Харесай

Общественото мнение по актуалната политическа обстановка - специално допитване на Алфа Рисърч за Референдум“

Резултатите от изследването, показани в ефира на „ Референдум “ по Българска национална телевизия, обрисуват следната картина:

Според данните у хората има тревога за обстановката в идните месеци. В най-голяма степен са терзанията за икономическата обстановка и приходите. Всеки трети показва безпокойствие и от невъзможността да се излъчи постоянно държавно управление. Състоянието на здравната система в актуалната вълна от КОВИД-19 тревожи една четвърт от хората.

Социолозите следят и висока сдържаност към работата на партиите в 46-тото Народно събрание. Огромното болшинство споделят незадоволеност от активността на новите (протестни), и на систематичните партии. От трите обсъждани от 46-ото Народно събрание законопроекта актуализацията на бюджета получава най-висока социална поддръжка. Макар и по-ниско, преместването на Бюрото за отбрана на очевидци към Министерство на правораздаването и закриването за профилираните съдилища също срещат публично утвърждение. Цялостните упования към идващия парламент обаче са съществено разколебани, сочи анализът на " Алфа Рисърч ".

Друга наклонност, която се следи от изследването, демонстрира, че болшинството от гласоподавателите декларират подготвеност да поддържат същите партии както и през юли. Всяка от тях търпи и друга степен на оттегляне на симпатизанти, което отваря междина за нови политически планове. 29 на 100 считат, че идващият парламент би работил по-добре, в случай че в него влезе план към служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, 20 на 100 смятат, че по този начин ще се усилят различията сред партиите на митинга, а всеки втори се затруднява да реши. Общият извод е, че има голям брой незнайни за това по какъв начин ще гласоподават гласоподавателите и каква ще бъде идната акция.







Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР