Резултатите от промяната“ са далеч по-катастрофални от излагацията на Кирил

...
Резултатите от промяната“ са далеч по-катастрофални от излагацията на Кирил
Коментари Харесай

Делян Добрев: Резултатите от „промяната“ са далеч по-катастрофални от излагацията на Кирил Петков в БТВ

Резултатите от „ смяната “ са надалеч по-катастрофални от излагацията на Кирил Петков в БТВ, написа във фейсбук някогашният министър на стопанската система и енергетиката Делян Добрев.

„ Намаляването на потреблението на електрическа енергия е първият признак/предвесник на криза в стопанската система ", отбелязва Добрев. Като доказателство той ползва и информация за количествата електрическа сила, закупени на свободния пазар у нас. След либерализацията на пазара на ток, предприятия и компании напуснаха контролирания пазар, който се регламентира от КЕВР. Компаниите избраха своите снабдители, които търгуват на борсата.

Данните от януари до август тази година, съпоставени с изтъргуваната електрическа енергия за същия интервал на предходната година, демонстрират трайно понижение на закупената електрическа енергия, което в разгара на лятото доближава до -5%. От своя страна, това е сигнал за понижени обороти или прекъсване на работа на предприятията. Причината - при високите цени на тока продукцията им става по-скъпа и неконкурентна на пазарите.

„ Данните оставям без коментар ", приключва Добрев. В същото време за всеки нает у нас е ясно, че заплахата да загуби работното си място е все по-реална. 

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР