Резултатите от първото класиране за първокласниците в София излизат този

...
Резултатите от първото класиране за първокласниците в София излизат този
Коментари Харесай

Вълнуващ ден за първолаците в София: Излязоха резултатите от първото класиране

Резултатите от първото класиране за първокласниците в София излизат този следобяд, написа bTV. Кандидатстването в цялата страна се организира по нови правила. Всички общини бяха задължени да изготвят единни критерии.

Денят е трогателен за фамилиите на над 12 хиляди деца в София. С единните критерии са длъжни да се съобразят 157 общински учебни заведения , които одобряват първокласници. Преди окончателното им приемане от Общинския съвет критериите бяха преработвани няколко пъти поради сигнали за несправедливи условия.

И новите единни критерии не стопираха родителите да се редят на среднощни опашки , когато подаваха документите за кандидатстване.

Днес още веднъж имаше чакащи родители, които държат да ревизират резултата персонално в учебното заведение и не се доверяват на описите онлайн.

" Ако погледнете адресните регистрации, ще видите, че не всеки втори, а всеки един родител е сменил адресната си регистрация , с цел да завоюва точки. Разбирам ги родителите, и аз бих го направила, в случай че имам дете в първи клас, откакто наредбата го разрешава ", разяснява Даниела Борисова, шеф на 133 СУ " А. С. Пушкин ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР